Menú Cerrar

Fabián Mohedano a Esplugues: “Lleis com la de la Reforma horària faran veure que la independència és necessària” #esplugues @ERC_esplugues

image

image

El diputat per Junts pel Sí al Parlament, Fabián Mohedano, va compartir el sopar per la República d’ERC d’Esplugues del passat divendres 15 d’abril.

Fabián Mohedano, fundador del moviment Avancem, diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí i impulsor de la Iniciativa per la Reforma Horària, que promou la Llei de reforma horària per adaptar els horaris per fer-los “més cívics i humans”, va assistir al sopar en commemoració de la proclamació de la República catalana el 14 d’abril de 1931. La secció local d’ERC d’Esplugues organitza cada any aquest acte amb militants i simpatitzants. Enguany va tenir lloc en un restaurant del barri del Gall d’Esplugues, a les 21 h., i va acabar amb un ‘speakers’ corner’ de Fabián Mohedano a la rambla d’Àngel Guimerà davant el mateix restaurant.
Fabián Mohedano va explicar la seva feina com a diputat després que Josep Maria Porta, president de la secció local d’Esquerra d’Esplugues, el va haver presentat. Mohedano va repassar la seva trajectòria política i cívica dels darrers 20 anys, que el van portar a impulsar la Iniciativa per la Reforma Horària. Aquest projecte s’afegeix a altres iniciatives que incideixen en la vida diària de la gent —pobresa energètica, hàbits alimentaris, llei sobre els pisos buits, etc.—, unes lleis socials que, segons Mohedano, «són sistemàticament suspeses pel Tribunal Constitucional». Unes lleis que, a parer seu, «han de servir per convèncer els indecisos que, només amb plena sobirania, podrem millorar eficaçment la qualitat de vida de la gent».
Fabián Mohedano va insistir en la necessitat de tractar els habitants de l’àrea metropolitana de Barcelona com a «majors d’edat, sense condescendència», a diferència del que han fet altres partits. Davant la realitat del Baix Llobregat, només promovent lleis socials com les citades «podrem acabar de convèncer la gent que podria votar que ‘sí’ al referèndum però que no comparteix el ‘frame’ independentista». Per tant, cal fer molt bona feina al Parlament per superar el 50 % de vots pel sí.
Referent a la Iniciativa per la Reforma Horària, va centrar la qüestió, més que en l’eficiència i productivitat o en la conciliació familiar, en la salut pública i la lliure disposició de temps. Segons Mohedano, racionalitzar els horaris laborals, escolars, etc., per anivellar-los amb Europa reduirà molt significativament els casos d’estrès laboral i familiar, els accidents laborals (a la feina i ‘in itinere’), els trastorns del son, hàbits alimentaris, etc. Mohedano reivindica que abans de la reforma horària del franquisme, a Catalunya i l’Estat espanyol se seguia l’horari europeu, i que per tant només és «qüestió de voluntat». També es va congratular perquè hi ha una gran majoria parlamentària que fa costat a aquesta llei.
Mohedano va remarcar la idea que els mesos vinents són essencials per convèncer l’àrea metropolitana sobre la independència. En aquest sentit, el fet que hi hagi una gran quantitat d’independents al Parlament aporta saba nova i perspectives renovades de fer política i acostar-se als ciutadans.

 

Esplugues de Llobregat
18 d’abril del 2016