Menú Cerrar

Exposició sobre els tòpics en la representació de les dones als mitjans de comunicació

21 municipis de Catalunya impulsen un debat obert sobre els estereotips de la feminitat als mitjans de comunicació.

Des d’avui, la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues acull la mostra itinerant Imatges per pensar que serà l’activitat central de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació el 2016. L’exposició neix amb la intenció de generar una reflexió al voltant d’algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones i que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació.

La inauguració oficial de l’exposició serà el primer acte del Mes de les dones a Esplugues, dimecres 2 a les 19 hores, amb una presentació a càrrec de Marta Selva, de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.

Les 15 imatges de la mostra han estat produïdesespecialment per l’artista visual Tània Burgos Fernàndez. La proposta gràfica, molt propera als pictogrames, permet treballar els significats de les imatges d’una manera assequible i oberta a mirades i interpretacions diverses.

Pictogrames observatori de dones 2016

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació és una instància de participació ciutadana que té l’objectiu de promoure una cultura crítica en relació la representació de les dones en els mitjans escrits i audiovisuals i que és impulsada per diferents ajuntaments: Barcelona, Altafulla, Castellbisbal, Cornellà de Llobregat, Cubelles, Esplugues, Gavà, Malgrat de Mar, Martorelles, Masnou, Molins de Rei, Roses, Rubí, Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès.

La mostra es podrà veure a Esplugues fins al 9 de març.

Font: www.esplugues.cat