Menú Cerrar

Esplugues reforçarà la seguretat del municipi amb noves accions

20130313-113916.jpg

L’alcaldessa, Pilar Díaz, va presentar les novetats, després de fer balanç de l’aplicació fins ara del Pla de Seguretat de la Policia Local 2011-2014.

Entre les millores, es recolliran denúncies al carrer mitjançant l’equipació adequada de cotxes patrulla, s’ampliaran les patrulles mixtes amb Mossos i l’Agent Tutor arribarà també a escoles de primària.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va anunciar dilluns al vespre la posada en marxa durant els propers mesos d’un conjunt d’accions per part de la Policia Local destinades a reforçar la seguretat i la convivència al municipi. Segons l’alcaldessa, que va presentar aquestes mesures davant entitats i ciutadania en general a un acte a la Sala Cadí, “tot i que Esplugues és una de les ciutats més segures del nostre entorn, no podem sentir-nos mai satisfests al 100% en aquest terreny i no baixarem la guàrdia”.

Entre les noves accions anunciades per l’alcaldessa, es troba la de recollir denúncies al carrer mitjançant l’equipació de quatre cotxes patrulla de la Policia Local amb ordinadors. També s’ampliaran els serveis de patrulla mixta Policia Local-Mossos (que ara només es porta a terme durant les dates nadalenques), es reforçarà el servei d’Agent Tutor (“un servei pioner, pel qual s’han interessat altres municipis, que ha donat bons resultats als instituts i que volem extendre als darrers cursos de les escoles de primària”, va dir Pilar Díaz) i s’ampliarà l’horari de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Can Vidalet (ara obre de 18 a 20 h, de dilluns a divendres, i passarà a fer-ho de 16 a 20 h).

Pel que fa a la seguretat viària, s’aplicaran millores en els 8 punts de la ciutat on es concentren més accidents i s’incrementarà el control de les infraccions de circulació més greus, com l’excés de velocitat o passar un semàfor en vermell, amb mitjans tècnics. També es potenciarà el Servei de Mediació Ciutadana incorporant la gestió de conflic- tes, i s’implantarà la figura del responsable d’Incidències de Convivència a la Policia Local.

A l’acte també es va fer balanç de l’aplicació fins ara del Pla de Seguretat de la Policia Local 2011-2014, just quan es compleixen dos anys de la seva posada en marxa. En aquest període s’han implantat una desena de mesures.

Font: Ajuntament