Menú Cerrar

#Esplugues acull el 26è Campionat de Catalunya d’eslàlom

Foto: FECPC

Aquest dissabte el Pavelló Blume d’Esplugues de Llobregat acollirà el 26è Campionat d’eslàlom de Catalunya, una competició que compte amb el suport del Consell Català de l’Esport i està organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) en conveni amb la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF).

El Campionat contempla dues convocatòries. A la primera d’aquest dissabte, tindran lloc les proves cronometrada i d’eliminació individual. El 21 de Maig es disputarà al mateix emplaçament la final autonòmica en la prova d’eliminació per equips i serà la jornada preparatòria pel campionat d’Espanya.

La jornada comptarà amb la participació de prop de trenta esportistes provinents de diferents clubs d’arreu de Catalunya, com són el CE Esbonat (Barcelona), Aremi(Lleida),Joves Vicuven (Vilanova i la Geltrú), l’Associació Esportiva Catalònia i la Llars de l’amistat Chesire; així com d’atletes de les escoles esportives que la FCEDF té dins els seus programa de promoció esportiva.

Què és l’eslàlom en cadira de rodes

L’eslàlom és un esport que practiquen aquelles persones amb discapacitat física que es desplacen amb cadira de rodes, de manera que participen esportistes amb cadira elèctrica i manual. Consisteix a recórrer en el menor temps possible un circuit format per diferents obstacles exigint en tot moment rapidesa, coordinació, força i tècnica en el maneig de la cadira de rodes. L’esport contempla diferents proves: la cronometrada, la prova d’eliminació individual i la d’eliminació per equips.

Actualment, l’eslàlom està sent considerat com a una possible futura modalitat paralímpica. Des de la FECPC es treballa amb aquesta fita, en estreta col·laboració amb els ens internacionals, amb l’objecte de promocionar-lo arreu del món.

Font: http://diarideladiscapacitat.cat/