Menú Cerrar

Els nois i noies de l’Audiència Pública presenten les primeres propostes per al Pla Local de Joventut 2013-2016

20130308-160910.jpg

Els representants dels nois i noies de 4t d’ESO de la sisena edició de l’Audiència Pública es van reunir dimecres, 6 de març, en una jornada intercentres per intercanviar les necessitats identificades per al nou Pla Local de Joventut que han sorgit del treball a les aules. Durant la trobada, celebrada a l’Edifici Puig Coca, uns 40 alumnes dels instituts públics Severo Ochoa, Joaquim Blume, La Mallola i Joanot Martorell van presentar les idees consensuades amb els companys i companyes a les sessions impartides als centres escolars.

Durant la presentació de la jornada, l’alcaldessa, Pilar Díaz, va recordar als participants que l’edició d’enguany de l’Audiència Pública als nois i noies té l’objectiu de contribuir a l’elaboració del Pla Local de Joventut 2013-2016. Però, «sobretot, és una iniciativa pensada per fomentar la participació de la joventut en diferents aspectes que us afecten». «I com més participeu», va afegir, «més força tindrà aquest nou pla».

El procés d’elaboració del Pla Local de Joventut s’ha obert a la participació del col·lectiu de joves d’Esplugues, entre ells, els nois i noies que formen part de l’Audiència Pública, que realitzaran les seves aportacions al voltant de 5 eixos estratègics: educació i mobilitat internacional, salut i esports, medi ambient i mobilitat, cultura i oci, cohesió social i participació i comunicació.

En la jornada intercentres es va fer una primera tria de necessitats per a cada àmbit. Les pròximes sessions a les aules serviran per prioritzar 6 necessitats per a cada eix i plantejar accions concretes per a cobrir-les.

Per al 17 d’abril està prevista la celebració d’una segona jornada intercentres d’on ha de sortir el manifest final que detallarà les necessitats i propostes de l’Audiència Pública per al Pla de Joventut.

Font: Ajuntament