Menú Cerrar

Els bombers catalans es comprometen a no actuar en desnonaments

20130220-091545.jpg

Es tracta d’un compromís ètic, perquè no participen en els desallotjaments. Anys enrere es van negar a ajudar en els del cine Princesa i La Vaqueria.

Els bombers catalans han anunciat avui que no participaran en desnonaments. La seva posició és, lògicament, una mostra de suport als bombers que ahir a la Corunya es van negar a trencar una cadena per facilitar el pas d’una comissió judicial que anava a desnonar una dona de 85 anys. En el cas català, la UGT, CCOO, CATAC i USO han emès un comunicat anunciant que tots els sindicats de bombers han acordat no ajudar a obrir vivendes si no és «en cas d’emergència, com marca la llei».

EL CINE PRINCESA I LA VAQUERIA
Antonio del Río, de la UGT, ha explicat a aquest diari que la decisió arriba després de molts anys que els bombers de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona no hagin estat requerits per ajudar en desnonaments. Ho van ser, explica Del Río, en els casos dels desallotjaments del cine Princesa, a Barcelona, i La Vaqueria, a l’Hospitalet. «En els dos casos, els bombers es van negar a participar-hi». Des d’aleshores, diu, no s’ha tornat a donar l’ocasió. Però si arribés, la resposta seria negativa. En el text, els sindicats mostren suport a la ILP per la dació en pagament retroactiva i recorden que han esgrimit el lema «Rescatem persones, no bancs» a la samarreta i que ho poden tornar a fer.

Toni Sust
ElPeriodico.cat
Foto: Google.es