Menú Cerrar

Els bancs d’aliments d’Esplugues recullen 8.000 quilos en dues setmanes

La ciutadania d’Esplugues ha respost de forma notable a la crida llançada per diverses entitats i l’Ajuntament amb l’objectiu de donar aliments a les famílies més necessitades de la ciutat. La campanya ‘Ajuda’ns a ajudar’, impulsada pels bancs d’aliments de Cáritas, Creu Roja i Associació Cristiana Vida, amb el suport de l’Ajuntament, s’ha saldat amb la recollida d’uns 8.000 quilos d’aliments durant dues setmanes. La xifra supera la de l’any passat (6.700 quilos), que ja va ser tot un èxit.

Una bona part se’n van recollir els dies 2 i 3 de desembre a les portes de diversos supermercats, on les entitats organitza- dores van col·locar punts de recollida perquè la clientela pogués deixar productes bàsics d’alimentació. En aquesta cam- panya també han col·laborat centres educatius, esplais de gent gran i entitats de la ciutat, que van fer una crida perquè pares i mares, en el cas de les escoles, i les persones associades, en el cas dels esplais i les entitats, hi col·laboressin. Enguany, s’hi va sumar també la jornada benèfico-musical Hasta que Cante el Gallo, organitzada per l’entitat Gent Cons- tructiva, que va reunir durant tota la jornada del 4 de desembre diversos grups musicals i altres activitats al parc Pou d’en Fèlix, amb gran èxit també de participació.

Els bancs d’aliments d’Esplugues han valorat molt positivament la resposta ciutadana, no només per la participació sinó també per la tria dels aliments, que havien de ser no peribles: majoritàriament, pasta, arròs, llegums i galetes; i també tomàquet, conserves, sucre, farina i torrons, entre d’altres productes. Aquestes entitats van rebre el passat mes de maig el Premi d’Honor El Pont d’Esplugues per la tasca que fan durant tot l’any, gràcies a persones voluntàries, per atendre els col·lectius amb més necessitats de la ciutat. El repartiment de les 8 tones d’aliments començarà a fer-se el 21 de desembre i s’espera que pugui quedar estoc durant mesos.