Menú Cerrar

El web de l’Ajuntament d’Esplugues assoleix el 100% en el Mapa [email protected] que avalua la transparència de la informació municipal

imageEl web esplugues.cat ja compleix amb el 100% dels 41 indicadors de transparència i qualitat fixats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per avaluar la informació pública local. Aquest percentatge situa l’Ajuntament d’Esplugues en una posició destacada en el Mapa [email protected], com a tercera ciutat (seguint a Sabadell i Sant Feliu) i primera governada per una alcaldessa, Pilar Díaz, que assoleix la màxima puntuació.

El Mapa [email protected] és un projecte de la UAB nascut com a resultat del desenvolupament, el 2012, del Mapa de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya, que recull les conclusions de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments catalans. Des del 2013, s’hi han sumat a la iniciativa altres cinc comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Canàries, Galícia i Madrid) i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Per avaluar la qualitat i transparència de la informació, la UAB utilitza 41 indicadors distribuïts en quatre categories: quins són els representants polítics (noms i cognoms, partits i dades biogràfiques), com treballen (òrgans de govern, plans d’actuació municipal, etc.), compliment de programes electorals (rendiment de comptes dels membres del govern i tasca de control de l’oposició) i recursos i eines per a la participació ciutadana.

Segell [email protected]

A més, aquest esforç per adaptar la informació disponible al web municipal a les bones pràctiques de la comunicació local pública fa a l’Ajuntament d’Esplugues mereixedor del Segell [email protected], amb què la UAB distingirà les webs amb les millors puntuacions en un acte previst per al 18 de març.

Font: esplugues.cat