El President Artur Mas no descarta les eleccions plebiscitàries al febrer. #esplugues @CiUesplugues @ERC_Esplugues


[8Tv] Josep Cuní ha entrevistat el president de la Generalitat, Artur Mas, a 8 al dia. El president de la Generalitat, Artur Mas, en la primera entrevista després d’haver presentat els seus plans i de la querella de la fiscalia, ha detallat el seu full de ruta. Mas ha replicat el següent al president espanyol: “Aquest senyor diu que represento una minoria de catalans. Qui representa una minoria de catalans és, ell perquè els té gairebé tots en contra. No tots, però gairebé tots. Això sí que és una minoria autèntica.”

Mas també ha tingut paraules per al líder d’ERC, Oriol Junqueras, que de moment no accepta la llista unitària que proposa el president de la Generalitat. Mas està disposat a negociar la seva proposta però ha avançat que hi posarà condicions: “No posaré condicions personals, però sí de projecte. Està tot lligat.” Mas també ha insinuat que si Junqueras rebutja la llista única podria tirar endavant la seva proposat sense ERC. Tot i així, creu que seria insuficient per complir l’objectiu de la independència.

Pel que fa a la data d’unes possibles eleccions plebiscitàries, el president ha dit que és agosarat fer-les al febrer, però no ho descarta. Sobre la querella, ha dit que és una demostració de la qualitat democràtica del govern espanyol i ha donat per fet que hi ha hagut pressions a la fiscalia per presentar-la. Mas ha dit no haver-se vist a la presó perquè no ha fet res malament i que posar urnes no pot ser un delicte.