Menú Cerrar

El Ple d’#Esplugues rebutja adherir-se a l’AMI. 

   
 La moció, presentada per ERC, ICV i CUP, era conseqüència del pacte signat per aquests partits i CiU al maig. En el Ple també es va aprovar una moció de suport al Correllengua, presentada pels republicans.
[ERC Esplugues] Dimecres, 29 de juliol, es va celebrar un Ple municipal àgil en què el consistori va rebutjar, amb els vots de PSC, Ciutadans i PP, l’adhesió d’Esplugues a l’Associació de Municipis per Ia Independència. La proposta era conseqüència de l’acord signat amb l’Assemblea Nacional Catalana el 20 de maig passat, pel qual els partits signants es comprometien a presentar aquesta moció i a defensar la independència des del municipi, entre altres qüestions. En la defensa de la moció, Oriol Torras, regidor d’ERC-Acord Munipal, va explicar que havia demanat que el vot fos secret per permetre que algun regidor socialista pogués trencar la disciplina de vot amb tota llibertat; tanmateix, no va ser possible, segons el secretari, i es va fer una votació individual, que en tot cas no va donar cap sorpresa.

Sí que es va aprovar la moció en suport al Correllengua, que preveu ajudar la Coordinadora d’Associacions per la Llengua perquè continuï organitzant aquesta iniciativa de promoció de la llengua catalana i totes aquelles encaminades a la defensa del català. Només hi van votar en contra PP i Ciutadans.

Durant el Ple també es va aprovar un dictamen per permetre reformes puntuals en l’escola dels Legionaris de Crist situada a Finestrelles. Va rebre els vots afirmatius del PSC, CiU, PP i Ciutadans, malgrat que el model educatiu d’aquesta escola és contrari als valors laics i catalanistes que defensen bona part dels grups del Consistori. A banda d’això, també es va aprovar la modificació de l’estructura laboral de l’Ajuntament, que respon a criteris legals i a les necessitats del pacte del PSC amb CiU.