Menú Cerrar

El Correllengua, passa per #Esplugues


Aquest divendres 15 de setembre a dos quarts de 8 del vespres a la Masoveria de can Tintorer recital poètico musical

Lola Anglada, 

el traç del talent,

 el color de la volença.

composició poeticomusical de Jaime Calatayud i Vicente Monera

El Correllengua és la mobilització per la llengua i la cultura més important del país. Des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal, des del 1996 se celebra arreu dels territoris de parla catalana. Gràcies a la implicació de moltes entitats i col·lectius, i a la participació de milers de persones, cada any s’organitzen centenars d’actes en el marc del Correllengua. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya del Nord.

Enguany coincidint amb el 125è aniversari del naixement de Lola Anglada , la CAL ha decidit dedicar el Correllengua 2017.

Des d’Esplugues ens sentim orgullosos ja que tenim una escola amb el seu nom.

Qui va ser Lola Anglada?

Lola Anglada i Sarriera (Barcelona, 1892 – Tiana, 1984) és considerada la primera il·lustradora professional catalana.

La seva obra forma part del nostre imaginari col·lectiu i és recordada sobretot pels seus contes il·lustrats, com En Peret, Margarida i, especialment, El més petit de tots, exemple de la lluita per les llibertats dels pobles i símbol de la resistència antifeixista.

Lola Anglada va ser una ferma defensora de la democràcia i va estimar profundament Catalunya. Tant, que un cop acabada la guerra —i malgrat els riscos a què s’exposava— va voler restar al seu país en lloc d’exiliar-se, fet que marcaria definitivament la seva carrera.

Trobareu més informació a l ‘enllaç:

http://www.cal.cat/projecte/correllengua