Menú Cerrar

Càritas atura 300 desnonaments i ajuda 1.300 famílies a pagar la hipoteca

20130322-144700.jpg

Aquestes són les actuacions més destacades des que va entrar en funcionament, fa un any mig, el servei de mediació en habitatge (SMH) d’aquesta ONG.

[FCVS] Càritas/Barcelona ha fet públic un comunicat les dades de les actuacions dutes a terme dins del seu programa SMH que va posar en marxa fa divuit mesos per ajudar a les persones i famílies amb problemes amb el pagament de lloguer o d’hipoteca.

En total ha impedit 300 desnonaments i ha ajudat 1.300 famílies amb greus dificultats per pagar la hipoteca o el lloguer des que va impulsar el Servei de Mediació de l’Habitatge fa un any i mig. L’entitat -que és present a tot el territori de les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, tambéha assessorat 556 famílies, de les quals 377 han aconseguit resoldre la seva situació, més del 70% han pogut mantenir el seu habitatge i la resta estan en tràmits de negociació amb bancs i propietaris.

De tots els casos atesos, el57% han estat famílies amb problemes per pagar la hipoteca i el 53% no podien assumir el lloguer. Les persones que van demanar ajut a Càritas tenen, de mitjana, entre 30 i 49 anys, la meitat viuen en parella i les famílies monoparentals són el 22%
L’objectiu del Servei de Mediació de l’Habitatge és oferir una segona oportunitat a les persones castigades per la crisi i l’atur a través de la mediació, una estratègia que Càritas ha reivindicat com a “obligatòria” abans de començar un procés judicial.

Afortunadament, la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que dictamina que la llei espanyola de desnonaments judicials per impagament d’hipoteca és abusiva, obre la porta a aturar 200.000 execucions hipotecàries a Espanya. Arael govern espanyol haurà de corregir la llei i ho farà durant la tramitació de la iniciativa legislativa popular que va presentar la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca en favor de la dació en pagament.