Menú Cerrar

Panrico: Adéu a una altra empresa catalana

Panrico ha estat adquirida per un fons nord-americà. La Comissió aprova la venda de Panrico a un fons nord-americà.

La Comissió Europea ha donat el vistiplau a l’adquisició de l’empresa catalana Panrico per part del fons d’inversió d’Estats Units, Oaktree. La CE va indicar que la compra de Panrico no planteja problemes des del punt de vista de la competència perquè no hi ha solapament entre les activitats d’ambdues parts.

Oaktree no disposa de cap empresa en la seva cartera que desenvolupi activitats als mateixos mercats que Panrico, segons ha apreciat la instància europea. La Comissió ha examinat, en canvi, la relació vertical entre Nordens, una de les empreses de Oaktree del sector dels embalatges flexibles, i les activitats de Panrico en la producció industrial de productes de fleca i pastisseria, però a causa de la reduïda quota de mercat de *Nordens, l’entitat resultant de la concentració no té suficient capacitat per excloure del subministrament als seus competidors.

Així, la Comissió ha conclòs que la transacció no obstaculitza de forma significativa la competència efectiva en l’Espai Econòmic Europeu (EEE) ni enlloc important del mateix.

Panrico és una empresa dedicada a l’elaboració i distribució a l’engròs de pa, pastissos i galetes a Espanya i Portugal. La seu central de la companyia està a Esplugues de Llobregat.

Oaktree, per la seva banda, és un fons d’inversions alternatiu i no tradicional present a tot el món amb interessos en empreses de diversos sectors industrials: l’embalatge, la indústria manufacturera, la sanitat, la indústria de la confecció, els viatges, el sector immobiliari, l’exploració i extracció minera, l’alimentació, les telecomunicacions, els mitjans de comunicació i el món de l’espectacle.

Font: e-noticies.es
Traducció: Softcatalà.org