Menú Cerrar

Acords del Ple municipal de desembre del 2013 Suport a 10.000 signatures de rebuig a la reforma de les pensions

20131223-063029.jpg

El Ple municipal de desembre es va desenvolupar dimecres 18 a la nit en mig d’una gran expectació, per la presèn- cia d’un centenar de pensionistes. L’anomenada Comissió de Pensionistes i Jubilats d’Esplugues va presentar una proposta ciutadana per expressar el seu rebuig a la llei del Govern estatal que revaloritza les pensions –que deixen d’estar vinculades a l’IPC com fins ara–, demanant la paralització de “qualsevol intent de reforma de l’actual sistema públic de pensions que comporti retallades del poder adquisitiu dels pensionistes presents o futurs”.

La proposta venia avalada per 10.300 signatures recollides per la comissió durant els darrers mesos, que van ser lliurades dies abans a l’alcaldessa, Pilar Díaz. En nom de la comissió, Juan Serrano va llegir un manifest en què s’expressa l’“estupor” amb què el col·lectiu viu “el minuciós desmantellament de l’Estat del benestar que tant d’esforç va costar aconseguir”.

Tots els grups, tret del PPC, van secundar la proposta. Enric Giner, del PSC, va animar la plataforma a extendre la iniciativa a d’altres municipis per aconseguir presentar una iniciativa legislativa popular al Parlament, per a la qual cosa calen 50.000 signatures: “Esplugues pot ser la punta de llança d’aquesta reivindicació a nivell català”.

Per a Lídia Ibáñez, d’ICV-EUiA, l’èxit de la comissió posa en relleu “la força de la ciutadania i que la lluita està al carrer”. Albert Comellas, de CiU, va dir “no pot ser que l’Estat se salti a la torera el pacte de Toledo” sobre les pensions. Jordi Figueras, de ERC, va agrair els promotors de la proposta “que, com van fer als anys 60 i 70, tornin a lluitar per defensar els seus drets”. El regidor no adscrit Roger Pons va subratllar que “és interessant que la societat es mogui i no es quedi callada”.

La portaveu del PPC, Mercè Haro, va argumentar el vot contrari del seu partit al·legant que el PP “és l’únic que està fent pujar l’economia”.

Beques menjador

Per unanimitat va ser aprovada la moció que inicialment presentaven PSC, ICV-EUiA i ERC per garantir els ajuts de beques menjador al Baix Llobregat, que aquest curs no s’han cobert en la seva totalitat perquè la Generalitat no ha adequat la seva subvenció a l’increment de les sol·licituds. Finalment, també es van afegir a la moció els grups de PPC i CiU i el regidor no adscrit.

Papers de Salamanca

Tots els grups, tret del PPC, van donar suport a una declaració de l’Ajuntament d’Esplugues demanant la restitució dels documents dels seus arxius institucionals requisats a la fi de la Guerra Civil i que encara es retenen a l’Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca.

Proposta d’aplicació per a mòbils

El Plenari va aprovar per unanimitat la proposta d’Àgora d’Esplugues per dissenyar, omplir de contingut, promocionar i mantenir una aplicació informàtica per a smartphones (mòbils intel·ligents) amb serveis d’utilitat per a la ciutadania d’Esplugues.

Font:
http://telestudiesplugues.blogspot.com.es/2013/12/ple-municipal-esplugues-181213.html
Ajuntament.