Menú Cerrar

L’Ajuntament dissenya quatre ‘rutes saludables’ per fomentar l’activitat física entre la ciutadania

image_miniDins del programa Activa’t caminant! i recollint la proposta ciutadana presentada al Ple per l’associació Àgora, l’Ajuntament ha dissenyat quatre ‘camins saludables’ amb l’objectiu de promoure entre la ciutadania l’activitat física i facilitar la incorporació de l’exercici en la vida diària, coincidint amb la celebració, el 6 d’abril, del Dia Mundial de l’Activitat Física.

Les quatre rutes, que poden descarregar-se des del web www.esplugues.cat (Camins saludables), proposen diferents itineraris –d’1,48, 3,08, 3,83 i 5,86 km– perquè, a poc a poc, les persones puguin augmentar progressivament el grau d’intensitat i el temps de les caminades (de tres a cinc o sis dies per setmana i de 20 a 60 minuts diaris). L’Organització Mundial de la Salut  recomana 30 minuts diàris d’activitat física per a la població adulta i 60 minuts en el cas dels infants i els adolescents.

Les rutes s’han dissenyat donant prioritat al pas pels diferents parcs i zones verdes amb què compta el municipi, com el parc dels Torrents, el parc de la Solidaritat i el parc de Can Vidalet.

Aquesta campanya insisteix en la idea que la perseverança en la pràctica d’exercici físic durant els primer sis mesos és clau per adquirir-ne l’hàbit. Així mateix, recorda que els beneficis de la pràctica esportiva són tant físics com mentals.

Font: esplugues.cat