GALERIA DEL PATRIMONI

I EXPOSICIO DEL PATRIMONI DEL CERCLE ARTÍSTIC

Una trentena d’obres del Patrimoni del Cercle Artístic d’Esplugues es mostren al públic en la Sala d’Exposicions del edifici Puig Coca Esplugues/Barcelona.

Aquestes ultimes setmanes han estat molt intenses en la agenda del Cercle Artístic d’Esplugues. Exposicions i conferencies amb descobriments artístics. Anem a pams, si les conferencies han sigut interessants i enriquidores per el tema i les ponents Montse Lorenz “COACHING AMB PNL” i Montserrat Estapé “FENG SHUI”, aprofitant la sala d’exposicions, tot un luxe. Aquets dies del 31 d’octubre fins el 11 de novembre es va celebrar una nova edició de la mostra d’art del artistes del Cercle Artístic d’esplugues, amb més de vint-i-cinc artistes. A l’edifici Puig Coca del 22 de novembre al 5 de desembre s’exposen una primera selecció de les obres del seu Patrimoni artístic.

Comencem per dir que seguir totes les propostes d’aquest col·lectiu de artistes i devoradors de tot tipus d’art es esgotador i a l’hora enriquidor. La proposta més fugissera: la fira al carrer de la setmana passada, art en castanyes es va celebrar al pati del Casal Robert Brillas una nova edició de aquesta fira, una mostra com ve sent habitual dedicada a l’art contemporani (pintura i joieria). Hi havia artistes de casa però també una bona part eren de la comarca.

A la mostra del patrimoni que ens ocupa en el espai de l’edifici Puig Coca es mostrava una col·lecció d’olis, aquarel·les i dibuixos de diferent traç. El comissari de la exposició el Sr. Antonio Ruiz ens ha seleccionat trenta-una obres de vint artistes, durant la visita a la mostra el comissari ens porta per una drecera del dibuix al oli passant per l’aquarel·la, cada pintor ens observa des de la seva visió pictòrica del món que ens envolta i ens fa entrar en el seu univers personal de formes i colors. Tothom podia sortir del Puig Coca, amb l’esperança de poder afirmar que la pintura a casa nostre continua ben viva. Personalment em van cridar l’atenció els artistes que ja no i son amb nosaltres com es el cas d’en Francesc Angli, Josep Vilar i en Manel Bigas. Fins el dia nou de desembre aquest espai és la seu del que va camí de ser el patrimoni pictòric del nostre poble.

Una fotografia pel record del dia de la inauguració en la sala d’exposicions del Puig Coca. El comissari Antonio Ruiz al centre de la imatge amb camisa blava.

II EXPOSICIO DEL PATRIMONI DEL CERCLE ARTÍSTIC

Unes vint-i-cinc obres del Patrimoni del Cercle Artístic d’Esplugues es mostren al públic en la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues

El dia 11 de juny, a primera hora del matí, diversos socis realitzaren el muntatge. Traslladant els quadres, que estaven emmagatzemats a l’Escola Municipal d’Art del Puig Coca, fins la sala d’exposicions de la Biblioteca d’Esplugues.

Van anar arribant artistes, expositors, visitants i alguns convidats, abans de les 19:15h es va procedir a la inauguració oficial de l’exposició. El President Xavier Ribó va dir unes paraules agraint a tots els qui han col·laborat amb el CADE durant aquests anys, fent-lo arribar fins a les portes dels vint anys, ple de vitalitat i sense oblidar el record dels socis que ens han deixat. Agraint l’aportació de les obres i, molt especialment, la presència dels molts socis expositors que han acudit, es va procedir a explica el significat de l’exposició i el fet de que s’hagi decidit que sigui en diverses parts, degut al poc espai de les sales pel gran volum de les obres del nostre Patrimoni Artístic. Després va dir unes paraules el Comissari Antonio Ruiz, ponderant la importància del nombre i qualitat de les obres, fruït del esforç i l’entusiasme dels socis i va acabar encoratjant-los per que continuïn en aquest camí, donant per inaugurada l’exposició. Sortosament, (la Regidora de Cultura Maribel Aguilera no li va ser possible assistir).

A continuació es va servir un refrigeri amb cava, refrescos i algunes coses per “picar”. Els visitants varen ponderar la qualitat de la majoria de les obres exposades.

A la mostra del patrimoni que ens ocupa en la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues, és la segona mostra d’una col·lecció d’olis, aquarel·les i dibuixos de diferent traç. El comissari de la exposició el Sr. Antonio Ruiz ens ha seleccionat vint-i-cinc obres de diferents artistes, i durant la visita a la mostra el comissari ens porta del dibuix al oli passant per l’aquarel·la, on cada pintor ens mostra la seva visió pictòrica del món que ens envolta i ens fa gaudir del seu univers personal de formes i colors. Tothom podia sortir de la Biblioteca, amb l’esperança de poder afirmar que la pintura a casa nostre continua ben viva. Fins el dia de avui aquesta col·lecció d’obres va camí de ser el patrimoni pictòric del nostre poble.

Una fotografia pel record del dia de la entrega d’obsequis als artistes que han donat obres durant la inauguració en la sala d’exposicions de la Biblioteca. El comissari Antonio Ruiz al centre de la imatge amb camisa verda.

Al finalitzar la mostra, els responsables de la sala ens van informar aproximadament del núm. total de 350 visites.!Fantàstic!