JORNADES CULTURALS 2019

CONFERENCIA “La Dona en la història de l’Art, llums i ombres”
A càrrec de na Montserrat Curucelaegui i Barbera

El passat 6 de novembre, al Casal de Cultura Robert Brillas d’Esplugues; vam tenir el plaer de conèixer la història de las dones que van dedicar la seva vida a l’art, ja sigui la pintura o la escultura, i que per diverses motius quasi mai han entrat a les llistes de pintors o escultors oficials.
La sala on s’havia de fer la presentació es va omplir de gom a gom, puix molts dels assistents ja tenen coneixement que les presentacions de na Montserrat acostumen a ser molt interessant i com bé va dir la ponent: el llistó d’aquest any s’ha posat molt alt. No ens va decebre, va posar fil a l’agulla i va desgranar una per una totes les dones que, a través de la historia han creat obres de qualitat equiparables als grans mestres, però pel fet de ser dones les va faltar el recolzament oficial i no se les ha tingut en compte.
Tot seguit en Xavier Ribó, president de l’associació, va dirigir unes paraules als assistents per recordar que aquest esdeveniment s’emmarca dins el 20è aniversari del Cercle Artístic d’Esplugues.
Desprès de la presentació s’hi va oferir als assist ents un petit refrigeri. Donem les gracies a na Montserrat pel seu gran treball; ara només ens queda gaudir de les quadres exposats tot esperant la propera presentació a la Masoveria de Can Tinturé, el proper dia 11 de novembre.
Donem les gracies a totes les persones que van assistir-hi a l’acte i desitjar retrobar -nos el proper acte d’aquest any d’aniversari.

Secretari : Enric S. Fuentes

…………………………….

J O R N A D E S  C U L T U R A L S

Any 2018
Els nostres ocells d’esplugues

Any 2017
Coaching amb PNL
Feng Shui

Any 2016
Amores de los Dioses
L’Art dins la moto i la bicicleta
Any 2015
La casa de Bernarda Alba a través de la pintura
Modernisme
Any 2014
Els secrets de l’art Càtar “L’Art inèdit dels Càtars a Catalunya”
Diagnòstic a través de l’art