Jornades culturals 2016

 

DIJOUS 10 de novembre a las 19h,  conferència a càrrec de:

Manuel Goicoechea Utrillo(mago)

                                                 Amores de los Dioses
Son quarts de set de la tarda del 10 de Novembre de 2016. A les dues sales del Casal de Cultura Robert Brillas d’Esplugues de Llobregat. Els socis del Cercle Artísctic d’aquesta vila, en la XVI mostra col·lectiva anual exposen les seves obres pictòriques del 8 al 17 d’aquest mes. El comissari de torn és el soci Antonio Sanchez Morató.
Alguns visitants estan contemplant les obres exposades, la majoria de les cuals són olis amb temàtiques diverses, tambe hi ha algunes aquarel·les.
A la segona sala hi ha  preparada una pantalla, un equip de megafonia i s’han disposat cadires de forma d’aforament.
A les 19h comença una conferència a càrrec del soci honorífic Sr. Manuel Goicoechea Utrillo (artísticament Mago), amb motiu de les Jornades Culturals, el tema versa sobre «Amores de los dioses”.
Amb una obertura de la nova sòcia Gloria Revelles es  fa l’oportuna presentació.
Brillant, dinàmic i emfaritzada dissertació feta en català, i intercalant el castellà. Dels clàssics de la mitologia greco-romana entre altres sis històries eròtic- amoroses de Druidas, Hermafrodita, Pigmalion, Europa, Semelé, Afrodita i Ares, magnificament il.lustrades en la projecció de la pantalla de quadres i figures alegóricas que enriqueixen tan eloqüent dissertació. Totes les deïtats fan gala de les seves conjuncions copulatives.
Els aplaudiments no faltan així com les felicitacions al conferenciant, el qual és obsequiat amb una ampolla de cava que rep de mans de Gloria Revelles.
Seguidament tots varem assaborir un pica-pica.

Luïsa Colomé

amores mago-conferencia

DIMECRES 16 de novembre a las 19h, conferència a càrrec de.

Pera Pi Parera,

L’Art dins la moto i la bicicleta

El cert és que el títol que més s’ajusta seria «El disseny dins la moto i la bicicleta», acceptant que el disseny és tan important o més que l’art, especialment en un mon tan técnica com és el de la moto i el de la bicicleta. No obstant, el personatge d’avui ens ha fet oblidar aquestes minúcies: Pere Pi Parera ens ha impressionat i ens ha mantingut pendents de les seves explicacions durant la quasi hora i mitja que ha durat la seva xerrada.

A mi m’ha semblat la historia d’un home fet a si mateix, a l’estil americà. Es a dir que amb una formació bàsica molt justa ha estat capes de analitzar els elements que formaven part de la seva professió i estudiar la forma de millorar-los per aconseguir un major rendiment i aconseguir que l’empresa els posés en pràctica.

Nascut l’any 1940, entra a treballar a l’empresa fabricant de motos «Derbi»; arriba a participar en una competició de velocitat… i la guanya: Campió d’Espanya deis 100 cc. No serà l’únic títol que guanyarà: Anys després guanya amb una moto «Montesa» el premi de velocitat de 125 cc i de 250 cc i l’any 1968  guanya el trial, també amb «Montesa», que aconsegueix el premi de disseny amb la «Cota-34»

Però tot això es queda petit comparat amb les innovacions que va aportar en el mont de les motos i de les bicicletes, així com les creacions pròpies que varen ajudar a millorar aquests vehicles. Segurament Pi no buscava una millora estètica en el que proposava, sinó un perfeccionament que portés a un millor us, més seguretat i rendiment; però tot axó anava modificant l’aspecte de bicis i motos de forma que creiem que els feia més estètics, és a dir, més bonic, més artístics.

Seria difícil citar tot el que ha fet en aquesta breu crònica; però volem recordar innovacions per les motos «Montesa» de Motocròs, Enduro i Trial; per les bicicletes de Trialsín i Bike Trial; el dipòsit de motos d’una sola pesa, copiada a tot el món; les estriberes plegables; el engranatge d’oli basculant per la cadena; el tub  de respiració del dipòsit de benzina o les creacions com el pinyó de sortida del canvi desmuntable a ma; el protector de fang de la cadena; el dipòsit de benzina pivotant per donar accés al filtre d’aire i a les emes; el dipòsit de benzina curt per facilitar la maniobra; el protector de fang del cilindre i tantes més que explicar-les faria aquesta crònica interminable.

No es d’estranyar que un home d’aquesta capacitat hagi sigut capes de motivar els seus fills, Ot i Maria Pi,  per fer del  Ot  el  campió  mundial quasi  permanent  de Trialsín,  corn  podem  recordar  el afeccionats veterans. Amb ells va fundar l’empresa «Monty» que segueix al cap davant de les competicions de bicicletes especials i exporta tecnologia a setanta països..

Pere Pi ha acompanyat la seva xerrada amb una bicicleta mol especial, que incorporava diverses de les creacions que havia fet al Ilarg de la seva carrera i en la que hem estat capaços de trobar-hi un element realment artístic: el suport del manillar de la bicicleta ens ha recordat una lira, instrument musical digne del deu Apol·lo, que va triomfar en la competició contra els flabiols del deu Pan, segons ens explica el poeta roma Ovidi a la seva obra «Metamorfosis».

Mago

moto