PROGRAMA ACTIVITATS XX ANIVERSARI DEL CERCLE ARTÍSTIC D’ESPLUGUES 1999 – 2019

Centenari de l’escola BAUHAUS:

En la passat jornada 11.12.19 a la Masoveria de Can Tinturé de la nostra Vila d’Esplugues de Llobregat, la molt reconeguda Doctora en Història de l’Art, Na Mercè Vidal amb una excel·lent professionalitat, i, en motiu del Centenari de l’Escola BAUHAUS, va donar una conferència altament informativa així corn molt didàctica, sobre el referenciat tema, il·lustrat amb una gran quantitat de dades històriques, gràfics i fotografies, recordant varis autors pictòrics d’art abstracte, arquitectes de principis del segle XX i a l’ensems una petita mostra fotogràfica de disseny de mobiliari d’interiorisme i aparells elèctrics; finalitzant la seva intervenció amb un inèdit i curiós vídeo de ballet amb personatges ataviats corn a titelles mecàniques i d’una molt estudiada coreografia cinematogràfica.
El molt estereogènic públic format generalment per a socis i simpatitzants de AMPEL i del Cercle Artístic d’Esplugues de la nostra Vila, va fer un calorós aplaudiment, i va gaudir d’un petit refrigeri.

Cine fòrum:

Dimarts 19 de març a les 18:30h. “La Sagrada Familia”. (Mega estructures) a càrrec d’Antonio Ruiz Reina. En el Robert Brillas.

Dimarts 18 de juny a les 18:30h. “Frida Kahlo” (Coyoacán,1907-Ciutat de Mèxic, 1954) a càrrec de Yolanda Martínez Orega. En la Biblioteca la Bòbila.

Dimarts 17 de setembre a les 18h. “La Dona amb l’art” a càrrec de Montse Curucelaegui Barbera.

Dimarts 17 de desembre “la psicosis en l’art” (2007) a càrrec d’Eduardo Kronfly Rubiano. En la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues. Pendent de Confirmació.

Dimecres 11 de desembre a les 19h. “ el moviment “Bauhaus” 1919 a Alemania. A càrrec de Mercè Vidal. A la masoveria del Museu Can Tinturé.

Sortides culturals:

Caixa Fòrum – dimarts 2 d’abril a les 18h, “Max Beckmann” Leipzig, 1884-New York, 1950. Visita comentada. Màxim les primeres 30 places. *

Mnac – dimarts 15 d’octubre (per confirmar), “col·lecció d’art català, del romànic fins l’actualitat”

Sortides per pintar: Convent de Montsió/Can Casanovas – dimarts matí, per concretar amb les Dominiques.

CINE FÒRUM “GAUDI”

ARTICLE D’OPINIÓ
El primer acte per commemorar el vintè aniversari de Cercle Artístics d’Esplugues va tindre lloc al Casal de Cultura Robert Brillas de la nostra ciutat i que va consistir-hi en un cine fòrum. L’autor d’aquesta presentació va ser el nostre company i amic el senyor D. Antonio Ruiz Reina; el qual va escollir dos documentals; el primer sobre la vida i obra de Gaudi i el segon fent referència a la seva obra més coneguda “La Sagrada Família”;

El senyor Reina va fer-nos coneixedors d’una anècdota referent a la seva etapa d’empresari; alhora de trobar el nom per la seva empresa GAUDI, doncs aquest nom no el pots utilitzar si no el tens com a cognom; i molt amablement la família hereva de D. Antoni Gaudi li van donar els permisos per poder així usar el nom de GAUDI. M’han agradat els dos documentals, el primer ens presentava qui va ser Gaudi des de els seus començaments i com va arribar a tenir l’encàrrec per fer La Sagrada Família i d’altra banda un segon documental molt actual de com i quan es té previst la finalització de l’obra.

Finalitzades les projeccions va haver-hi un torn de preguntes que molt amablement ens va respondre el senyor Reina; com a comiat de l’acte se li va fer entrega a D. Antonio Ruiz Reina d’un obsequi en agraïment per la seva tasca, seguidament van poder gaudir d’una copa i pastes com a cloenda de la presentació Com sempre l’assistència a l’acte va comptar amb la presencia d’un gran número de persones entre membres i simpatitzants del Cercle Artístic d’Esplugues; donar les gracies a totes les persones que van assistir-hi a l’acte i desitjar retrobar-nos el proper acte d’aquest any d’aniversari.

Enric S. Fuentes

………………………………………………………………………………………………………..

VISITA GUIADA EXPOSICIÓ CAIXA FÒRUM “BECKMANN FIGURES DE L’EXILI”

El passat 2 d’abril es va fer el segon acte per commemorar el vintè aniversari del Cercle Artístics d’Esplugues; que tingués lloc al Centre d’exposicions CaixaForum, davant la font màgica de Montjuic i que va consistir en una visita guiada per gaudir de l’exposició anomenada “Beckmann figures de l’exili” de Max Beckmann. Pintor alemany.
La guia, una dona jove, amb una gran professionalitat i coneixement d’allò de que ens parlava; va emportar-nos passejant per les diferents estances, i ens va fer coneixedors de tots i cadascun dels quadres exposats. L’autor, contrari al nazisme, s’hi va veure obligat a exiliar-se de la seva Alemanya natal fins als Estats Units de Nord-Amèrica.

L’assistència a l’acte va comptar amb la presencia d’un gran número de persones; membres i simpatitzants del Cercle Artístic d’Esplugues; donar les gracies a totes les persones que van assistir-hi a l’acte i desitjar retrobar-nos el proper acte d’aquest any d’aniversari.
Enric S. Fuentes

………………………………………………………………………………………………………..

COL·LOQUI SOBRE L’ART DE LA PINTURA I LA PINTURA APLICADA A LA CERÀMICA
20è aniversari del Cercle. 28 de maig
A càrrec d’Ariadna Benavides i en Xavier Ribó

El passat 28 de maig a la masoveria de Can Tinturé, la professora de l’escola Municipal de Ceràmica d’Esplugues na Ariadna Benavides, ens va anar introduint a través de la historia de la ceràmica pels diferents estils de decoració envers els diversos objectes, tot fent un recorregut començant a la prehistòria, arribant-hi a l’època actual.
Tot seguit en Xavier Ribo, president de l’associació, ens va presentar a través de quadres de diversos pintors els matisos que diferents pintors emprant alhora de donar volum als seus quadres “ la llum i la foscor” etc.
L’assistència a l’acte va comptar amb la presencia d’un gran número de persones; membres i simpatitzants del Cercle Artístic d’Esplugues, així com també gent de l’AMPEL i l’associació de amics de la música de Santa Magdalena. Donar les gracies a totes les persones que van assistir-hi a l’acte i desitjar retrobar-nos el proper acte d’aquest any d’aniversari.
Els Amics del Museus i del Patrimoni d’Esplugues i el Cercle Artístic van posar el cava i la coca i, tothom va fer festa.

Enric S. Fuentes

En Xavier Ribó president del Cercle Artístic d’Esplugues entrevistat per la televisió local.

……………………………………………………………………………………………..

LA VIDA DES DE L’ANIMA DE LA FRIDA KAHLO

A càrrec de Yolanda Martinez i Glòria Martin

El passat 18 de juny, a la Biblioteca la Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat; vam tenir el plaer de conèixer amb més profunditat la història de la pintora mexicana Frida Kahlo.

Mitjançant el seus quadres, se’ns va posar a descobert la seva vida i els seus infortunis, etc. L’acte presentat per l’Esther Ruiz com a directora de la biblioteca; la narració i les explicacions dels quadres a càrrec de Yolanda Martinez i donant-hi resposta en el paper de Frida l’esmentada Glòria Martin.

Felicitar totes dues per treball presentat, així com també agrair a L’Esther Ruiz, directora de la Biblioteca el seu suport per fer possible la presentació. Pel motiu de la commemoració “Cent anys de biblioteques públiques a Catalunya”, a tots els assistents se’ns va fer un regal que va consistir: en el llibre “L’illa dels tresors” un recull de contes d’escriptors i escriptores com ara Maria Barbal, Màrius Serra i d’altres.

Tot seguit en Xavier Ribo, president de l’associació, va dirigir unes paraules als assistents per recordar que aquest esdeveniment s’emmarca dins el 20é aniversari del Cercle Artístic d’Esplugues.

L’assistència a l’acte va comptar amb la presencia d’un gran número de persones; membres i simpatitzants del Cercle Artístic d’Esplugues, així com també gent amb interès pel tema . Donar les gracies a totes les persones que van assistir-hi a l’acte i desitjar retrobar-nos el proper acte d’aquest any d’aniversari.

En acabat la conferencia s’hi va oferir coca i moscatell per els assistents.

Secretari : Enric S. Fuentes

 

………………………………………………………………………………………………………….