PRESENTACIÓ

El Cercle Artístic d’Esplugues (CADE) fou fundat per un grup d’entusiastes de l’art el 31 de maig de 1999. Els fins de l’associació són: agrupar i donar suport a aficionats a les Belles Arts (pintura, esmalts, ceràmica, etc.) per informar, ampliar coneixements i donar difusió de la seva obra. La intenció és fer exposicions, xerrades, concursos de pintura (ràpida, aquarel·la, etc), fer intercanvis amb altres entitats dedicades a l’art, organitzar subhastes amb finalitats humanitàries, etc. En queda exclòs tot ànim de lucre.

Presidit per Xavier Ribó el Cercle Artístic fa exposicions mensuals al carrer, una anual en sala, altres commemoratives o d’homenatge, i diverses individuals de socis; participa exposant a la Festa Major, a la Fira d’Entitats, la Fira de Santa Llúcia, a les trobades de pintors del Baix Llobregat i altres esdeveniments. Té editat un directori de socis i publica un butlletí mensual, un calendari intel·ligent, un catàleg de l’exposició anual i cartells i fullets de totes les activitats; celebra reunions mensuals i una d’anual de caràcter general; organitza un sopar de germanor i diversos actes de promoció artística, com les jornades culturals o les sortides a pintar. Ha creat una Medalla Honorífica que es concedeix als socis que han realitzat accions especialment meritòries per a l’entitat. En son posseïdors l’extraordinari aquarel·lista desaparegut Josep Vilar, així com Manuel Goicoechea Utrillo “mago”, Xavier Ribó i Montserrat Curricelaegui, fundadors de l’Escola d’Esmalt.

Els anys 2004 i 2014  el Cercle Artístic va organitzar la Trobada de Pintors del Baix Llobregat amb la participació de més de cent vint artistes, i el 2009 va celebrar els deu anys de la seva fundació amb una exposició itinerant per diverses poblacions pe la comarca, de la qual va ser el comissari en Jordi Mercader. Actualment la junta està formada pels vocals Marià Sorribes, Maria Lluïsa Colomé, Jordi Mercadé, Juan de Dios Ruiz, Juan Jose R. Córdoba (tresorer), Asun Codina (secretaria i vicepresidenta), Xavier Ribó (president). L’entitat està formada actualment per més de cinquanta socis d’Esplugues i de la província de Barcelona.

DIRECTORI:

CERCLE ARTÍSTIC D’ESPLUGUES

Petit Parc de L’Amistat, s/n 08950 Esplugues de LLobregat

Tef. contacte: 93.372.56.16 (Xavier Ribó)

soci

Publicado en Sin categoría | Deja un comentario

 


 

Publicado en Sin categoría | Comentarios desactivados en